Stap 1: Zet de pan op het vuur en verhit de olie. Is de olie warm? Voeg dan de popcornmaïs toe en plaats de deksel op de pan. Wanneer de maïs begint met poffen schud je de pan geregeld heen en weer tot alles gepoft is. Dit is het moment om de pan van het vuur te halen zodat de popcorn kan afkoelen.
Stap 2: Smelt nu de poter en de suiker in een steelpannetje. Voeg vervolgens het bietensap toe en mix het goed door elkaar heen. Is alles gemengd, dan kun je het toevoegen aan de popcorn. Laat het vervolgens afkoelen en je kunt genieten van deze heerlijke roze popcorn gemaakt met rodebietensap.
Stap 1: Verhit de pan door gebruik te maken van de zonnebloemolie. Wanneer de pan goed heet is kun je de popcornmaïs toevoegen en de deksel erop plaatsen. Wanneer de mais begint te poffen de pan regelmatig omschudden tot alle mais gepoft is. Zodra dit klaar is kun je de pan van het vuur halen en laten afkoelen.
Stap 2: Maak in een schaaltje de topping, gebruik hiervoor de 40 gram poedersuiker in combinatie met twee theelepeltjes water. Voeg er 2 druppeltjes voedingsmiddelenkleurstof aan toe en mix het goed door elkaar. Zorg ervoor dat het een glad papje wordt. Is hij nog te ding? Voeg dan een heel klein beetje water toe.
Stap 3: Mix nu de popcorn met de topping en roer dit goed door elkaar. Verdeel het vervolgens over een vel bakpapier en laat het ongeveer een uurtje drogen. Nu is het moment om lekker te genieten van deze roze popcorn met voedingsmiddelen kleurstof.