Stap 1: Pop de popcorn
Zet je elektrische popcorn machine aan en voeg de popcornmaïs toe. Wacht tot de popcorn volledig gepoft is en haal het daarna uit de machine. Zet het opzij in een grote kom.
Stap 2: Smelt de pure chocolade
Plaats een hittebestendige kom bovenop een pan met een beetje water op laag vuur. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Voeg de stukjes pure chocolade toe aan de kom en roer regelmatig tot ze volledig gesmolten en glad zijn. Voeg vervolgens de boter toe aan de gesmolten chocolade en blijf roeren tot de boter volledig is opgenomen.
Stap 3: Voeg de chili toe aan de chocolade
Haal de gesmolten chocolade van het vuur en voeg voorzichtig het chilipoeder, zeezout en eventueel de cayennepeper toe. Meng goed om ervoor te zorgen dat de chili en specerijen gelijkmatig verdeeld zijn.
Stap 4: Combineer de popcorn en chocolade
Giet de smakelijke gesmolten chocolade over de popcorn in de grote kom. Gebruik een spatel om de chocolade gelijkmatig over de popcorn te verdelen. Zorg ervoor dat alle popcorn bedekt is met een heerlijk laagje chocolade en chili.
Stap 5: Laat het afkoelen
Laat de popcorn met pure chocolade en chili een paar minuten afkoelen, zodat de chocolade kan stollen. Je kunt het proces versnellen door de kom in de koelkast te zetten, maar let op dat de popcorn niet te hard wordt.